HTML

Shepherd-Artblog

Blog, az élményeimről és munkáimról. Zenék, videók, fotók, grafikák, beszámolók.

Friss topikok

Címkék

Bréma (fotók-beszámoló)

2013.07.19. 11:28 shepherd'eL

Míg német túrámat jártam-jártuk, útba ejtettük Brémát is, ahol az állatok muzsikálnak, a döner nyers és sós, Willehad püspök pedig dómokat építtetett. Sajnos csak egy délelőttöt töltöttünk ott, ezért nem fotóztam annyit, mint Nürnbergbe vagy Hamburgba, de azért arról a pár óráról is csinálok egy összefoglalót. (akkor is be volt borulva)
fotókért és beszámolóért tovább klikk
DSC 1737

Brémában a bicikli a leggyakoribb közlekedési eszköz, sőt autók nem is igazán járhatnak a belvárosban. Próbálnak zölden élni, elamszterdamosodni, ami egyáltalán nem baj. Mondjuk ha a bicikli útra lépsz, már megakarnak ölni, elütni és a csengő nyomkodása miatt ínhüvelygyulladást kapni. (ezért nem kell észak-nyugat Németbe menni, ott van vas megyei szombatvárosa :)). Bicikli úton-út félen, ahol helyet találnak, oda zárják le. (Hamburgnál még drasztikusabban)

DSC 1670

DSC 1665

DSC 1744

A Schnoor negyed talán a leghangulatosabb része Brémának. Apró, szűk utcák, szorosan összetapadó házak.
1500 és 1900 évek között épült házak is megmaradtak. Annyira zsúfolt volt a középkorban, és a higiénés körülmények miatt a pestis úgy terjedt, mint f*szbukon a tinilányok tükrösvakus fotói. Ma éttermek, designboltok, kávézók, ajándékboltok találhatóak itt, de még előfordul a családi ház is.

DSC 1650

DSC 1666

DSC 1653

DSC 1659
A másik látványosabb negyed a Böttchenstrasse, ami egy szűk sikátor. Régen piactérnek szolgált, majd művésznegyed lett belőle, de II. világháború után majdnem minden ház megrongálódott. Azóta itt is hotelek, kávézok, cukor manufaktúrák nyíltak. Vörös téglából épült minden ház, amit szobrok díszítenek.

DSC 1714

DSC 1718

DSC 1710

DSC 1717

DSC 1735

A Brémai Muzsikusok mese óriási marketing a városnak, giccses tárgyak, pólók, bögrék, minden, amiből ki lehetett hozni a szamár, kutya, macska, kakast. Város főterén egy modern szoborral tisztelegnek a Grimm mesének.

DSC 1691

DSC 1703
A város főtere szép, de azért nem olyan nagy szám (szerintem). Óriási Szent-Péter dóm díszeleg a központban, ami olyan, mint a többi vele egykori német dóm. (nem teszek fel fotót róla, nem untatok vele senkit.)

DSC 1680
+ 2 kép

DSC 1738
És ettől a Mikulástól még annyira is elment a karácsonyi hangulatom, ami eddig se volt nyár közepén. Ne mondja nekem senki, hogy ez gyerek barát.

DSC 1743

Nürnbergi beszámolóhttp://shepherd.blog.hu/2013/07/18/nurnberg_fotok-beszamolo
Hamburgi beszámoló: http://shepherd.blog.hu/2013/07/21/hamburg_fotok-beszamolo

Szólj hozzá!

Címkék: fotó photo shepherd Art Bicikli Bréma

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherd.blog.hu/api/trackback/id/tr515414689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása