HTML

Shepherd-Artblog

Blog, az élményeimről és munkáimról. Zenék, videók, fotók, grafikák, beszámolók.

Friss topikok

Címkék

Nürnberg (fotók-beszámoló)

2013.07.18. 00:54 shepherd'eL

Nem régibe volt szerencsém eljutni Nürnbergbe, a piros sör, Lorenzkirche, a szép Altstadt, a legjobb Döner, Dürer, wurst, náci pártnapok, majd perének városába (újra!). Más szemmel néztem a várost, mint először. Annyira nem akartam turistás képeket csinálni. Egy hetet töltöttem ott, és így is, hogy másodszor jártam végig a várost, sok újat mutatott, ezért mégis csak turistásan viselkedtem, fotóztam. Lehet nem a legurbánusabb fotók, de azért próbáltam kerülni a giccses képeslap fotózást!
Képek és beszámolóért tovább klikk 
DSC 1869


A Germanisches Natioanl Museum http://www.gnm.de/ után,(csak ott tilos volt fotózni) kedvet kaptam a 20 és 21 század művészetéhez, ezért elmentünk a Neues Musemba, http://www.nmn.de/ ami a design tárgyak, bútorok és az absztrakt festmények székhelye. Aki nem szereti a belemagyarázós festék pacsnikat, az összehegesztett dolgokat, a minimál péniszeket és sorolhatnám, annak nem ajánlom. Én azonban nagyon élveztem. Már maga az épület is egy letisztult beton tömb, óriási ablakokkal. A kiállított tárgyakról nem teszek fel képeket, más tollával nem ékeskedek.

DSC 1728

DSC 1732
DSC 1803
A "drága Hitler barátunk" nagyon szerette Nürnberget, ezért sok párt napot tartott itt és sajnos nagy szerepe volt a 30-as 40-es években a városnak. Ennek meg is maradt a nyoma. Épületek, egy mesterséges tó és sorolhatnám, aminek a nagy része megmaradt. A legnagyobb a Dokuzentrum és ennek "emlékére" van egy Náci múzeum, http://www.museen.nuernberg.de/dokuzentrum/ ami bemutatja a NSDAP-t a kezdetektől, a Nürnbergi Perig és "barátaink" történetét! A épületet jól berendezték, rengeteg fotóval, írással, megmaradt tárgyakkal "díszítették". A tó körül egész hangulatos a környezet, és innen nincs messze az a tér, ahol kis bajusz beszédeket mondott. http://hu.wikipedia.org/wiki/Reichsparteitagsgel%C3%A4nde . Azóta itt gyorsulási versenyeket rendeznek. (ide 2 éves fotót is teszek fel)

DSC 2034
üres
 üres

DSC 2060
(szerencsére Nürnbergbe elég erős a szélsőjobboldal elleni mozgalom, ahogy a plakátokból, tagekből, graffekből, matricákból érzékeltem)

Egy vasút múzeumban is voltunk,http://www.dbmuseum.de/museum_de/home/ ami bemutatja a német vasút történetét a kezdetektől, napjainkig. Sose érdekelt az ilyesmi, de érdekes volt, kellemesen csalódtam. Sok fotó, modellek, tervek, tárgyak, régi és új vonatok és egy marha nagy terep asztal. Fotóztam sokat, de oda el kell menni, és élőben megnézni.
Ugyan abban az épületben volt a Kommunikációs Múzeum is, http://www.mfk-nuernberg.de/ ami olyan volt mint egy kézzel fogható média, vagy nyelvtan óra. Barlangrajztól az internetig, Morsetól a Ipad-ig, greenbox, tv-k, telefonok, stb. Média ismerteim nagyon kitágultak, pedig eddig is foglalkoztam a dologgal.

DSC 1970
DSC 1843
DSC 1855
DSC 1882
Nürnbergi utcazenészek, akik nem minden esetben a koldulás miatt vannak az útszéleken. Szimpla szórakoztatás pár centért, ami már egy idő után zavaró tud lenni.

DSC 1835

DSC 1840
DSC 1899
A héten nyílt meg egy új gördeszka park, így azt is kipróbáltam. Nagyon fasza beton park, sok elemmel, félcsővel. Tömeg volt, a megnyitó napján mentem oda én is. Az emberek oda figyelnek egymásra, ha véletlen eléd gurul, vagy nem figyelés miatt szembe jön veled valaki, egyből bocsánat kérés. Kivárják míg a másik megcsinálja a trükkjét. Ha valaki nagy dologra készül (nem kakira), megvárják, nem zavarják, majd megtapsolják. Nagyon stílusosak, nem pózerek. Bmx mentes pálya, mert az elemek nem igazán használhatóak. Csak egy kis rolleres kölök volt az, aki kicsit nagyobb szájjal és bunkó magaviselettel zavarta a népet. Példát lehet róluk venni. A park weblapja: http://sbf-nuernberg.square7.ch/wordpress/, (sajnos a megnyitóra csak este értem oda, így nem fotózhattam végig)

DSC 1713
DSC 1730
.

És városfotók,életképek. Nagyon megszerettem ezt a várost, szívesen élnék itt.

DSC 1684
DSC 1819
DSC 1850
DSC 1864
DSC 1892
DSC 1921
DSC 1938
DSC 1964
DSC 2116
DSC 2119
DSC 2144
DSC 2157
DSC 2164
És egy GIF arról az épségben megmaradt utcáról, amit a szovjetek nem bombáztak szét.

Untitled.gif
Brémai beszámolóhttp://shepherd.blog.hu/2013/07/19/brema_fotok-beszamolo#more5414689
Hamburgi beszámoló: http://shepherd.blog.hu/2013/07/21/hamburg_fotok-beszamolo

Szólj hozzá!

Címkék: fotó photo Art Skate Shepherd Nürnbeg Shep

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherd.blog.hu/api/trackback/id/tr305412348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása