HTML

Shepherd-Artblog

Blog, az élményeimről és munkáimról. Zenék, videók, fotók, grafikák, beszámolók.

Friss topikok

Címkék

Hamburg (fotók-beszámoló)

2013.07.21. 13:41 shepherd'eL

Hamburg volt utunk harmadik állomása, itt is sajnos csak két napot töltöttem. Hamburg miről híres? Arról hogy az egész város egy kikötő, és kész! Na talán azért ennyire nem egyszerű! Híres még a halas szendvicsről is, amit nem ettünk, sokkal étvágygerjesztőbb volt a kínai kaja, mert ugye azt nem tudunk sehol máshol enni! :) Hamburg nagyon hangulatos város, van itt prosti negyed, halpiac, huligánok, Elba és daru meg daru meg hajó meg még talán pár daru és hajó, ja és giccses, gagyi mjuuzikelek, pl. Rocky énekli, hogy NEM FÁÁJ! Teljesen más hangulata volt mind a három városnak, és talán Hamburgban éreztem a legjobban otthon magam.  
beszámoló-fotók tovább klikkesedés

DSC 1844


Hamburg leghíresebb utcája a Reeperbahn. Ez egy szórakozó negyed már a 17. századtól. Kocsmák, bárok, klubok, piros lámpás utca, szexshopok, sztriptíz bár minden második házszámnál. Ezzel nem túlzok. Ez Hamburg éjszakai életének a szíve, de már nappal is teli van emberekkel és óriási hangulata van. Ez a környék egy turista látványosság, nem kell megijedni tőle. (max. a crustpunkok kérnek aprót) Ja és a Beatles is itt lett nagykorú. Kicsit bővebben a wikin róla: http://en.wikipedia.org/wiki/Reeperbahn

DSC 1849
DSC 1852
Másik negyed ami érdekes volt, a Schanzenviertel. Ez is egy szórakozó negyed, de más stílusban, mint a Reeperbahn. Ezt csak úgy nevezik "fiatal művészek" városrésze. Nagyon kulturált éttermek, bárok, de a környék ijesztő lehet annak, aki nem szereti a kicsit undergroundabb környezetet. Graffitik, tagek, street art, matricák mindenhol, meglehet számolni a szabad felületet. A negyednek van egy központja, a Rote Flora, amire azt hittem a csövesek menedék helye, így nem is mertem nagyon fotózni.  Utána néztem, kiderült, hogy ez egy kulturális központ volt. Koncertek, színházak, beszélgető estek és kávézó működött az omladozó falakon belül. Tessék, meglehet nézni : http://www.nadir.org/nadir/initiativ/roteflora/termine.php . ( ja és náci ellenes transzparensek és festmények, itt több Antifa gyűlés is van). Ijesztő, de érdekes egy negyed az biztos, akár még laknék is itt. ( http://de.wikipedia.org/wiki/Schanzenviertel )


DSC 1948
DSC 1951
DSC 1953

DSC 1954
Na, és akkor jöjjön a kikötő. A maga módján szép tud lenni, mondjuk lehet nem mindenki értékeli. A legjelentősebb Hanza-város Európában, az egyik legmodernebb daru-rendszerrel. Van itt operaház építés, gyárak, irodák, éttermek, kávézók, múzeumok. Pluszba át lehet kelni az Elba alatt egy alagúton és vissza nézni a hamburgi panorámára. Nem fogom itt külön választani a kikötő negyedeket, menjenek el az emberek és nézzék meg! A fotók magukért beszélnek. :) 

DSC 1768

DSC 1771

DSC 1775

DSC 1783

12 méterrel a föld alatt.

DSC 1800

Az alagút

DSC 1813



DSC 1821

DSC 1794

DSC 2049

Haffencity
DSC 1855

DSC 1893

DSC 1868

DSC 1896

DSC 2037

Hamburg egyik parkjában megnéztük a Vízi koncertet. Szökőkutak játékát komponálták komoly zenére és színes fényekkel világították meg. Kicsit giccses, kicsit sznob, de nem volt rossz. 20 perc kultúrát mindenki kibír. Magába már parkba is érdemes elmenni. Zöld terület, nyulak, virágok. A nagyvárosi életből kiszakadva itt lehet szabadon hippiskedni. 

DSC 1969

DSC 1997

DSC 2021 

Egy épület, aminek  nem jegyeztem meg a nevét.
DSC 1923
St. Pauli negyedben volt a szállásunk, ahol a focicsapatnak elég erős a Ultras mozgalma.
DSC 1753 
És a leggiccsesebb fotó, amit ember készíthet Hamburgban. Közhely meg minden, de ha már egyszer ott vagyok, mér ne fotózzam le én is.
DSC 2032 

Nürnberg: http://shepherd.blog.hu/2013/07/18/nurnberg_fotok-beszamolo
Bréma: http://shepherd.blog.hu/2013/07/19/brema_fotok-beszamolo

Szólj hozzá!

Címkék: fotó photo shepherd Art Hamburg Shep St.Pauli Haffencity

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherd.blog.hu/api/trackback/id/tr945417172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása